20.06.2021, 10:03 ч.


Банер
Професионална подготовка за мебелистите по Еразъм+ /3 гр./ Печат
Петък, 29 Март 2019 21:31


На 28-ми март приключи професионалната подготовка на учениците от специалност „Производство на мебели“, които в началото на месец юли ще отпътуват за Берлин – столицата на Германия, за да проведат там своята триседмична производствена практика. Това ще стане възможно чрез участието им в Проект 2018-1-BG01-КА102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“, Професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаса и стъкло“.
В продължение на 30 часа  участниците в проекта имаха възможност да се запознаят с мебелния бранш в Германия, успешните модели в бранша на IKEA, XXXLutz И Hoffner и пазарът на мебели в страна, смятана за един от най-големите производители на мебелни изделия в света. Целта на проведената предварителна подготовка по професията бе усвояване и надграждане на знания за видовете материали, използвани в мебелното производство, техните характеристики, предимства и недостатъци, специализирания софтуер за проектиране и конструиране на мебели и интериор, иновациите и автоматизирането на производствения процес, както и различните начини за изработване на декоративни елементи и ефекти на изделията от дървесина и дървесни плоскости. Особен интерес у ползвателите предизвикаха практическите занятия, по време на които те имаха възможност сами да използват различните ръчни инструменти и дървообработващи машини, за да разкроят, обработят и сглобят мебелно изделие. Предизвикателство за учениците се оказа изработването на сервитьорски шкафове с пуш-бутони с магнит за плавно отваряне и затваряне, при което  не е необходимо да се монтират дръжки и мебелите придобиват по-изчистен вид.
За участниците в проекта практическата подготовка е от особена важност за тяхното професионално развитие и увереност в собствените сили и възможности. Вярвам, че по време на  мобилността в Берлин, Германия, учениците ще се представят на високо професионално ниво и ще надградят своите знания и умения по избраната от тях професия.


Калушко Николаев

 

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2026.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес527
mod_vvisit_counterВчера1353
mod_vvisit_counterТази седмица10704
mod_vvisit_counterТози месец24734
mod_vvisit_counterВсичко2177192
В момента има 1573 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School