12.07.2020, 02:24 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Културна подготовка за мебелистите по Еразъм+ Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 11 Март 2019 19:50


Преди броени дни приключи културната подготовка на учениците от специалност „Производство на мебели“, които в началото на месец юли ще заминат за столицата на Германия - Берлин, за да проведат там производствената си практика. Това ще стане възможно чрез Проект 2018-1-BG01-КА102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“, Професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаса и стъкло“.

Идеята на тази културна подготовка бе бъдещите оператори в мебелното производство да се запознаят с географските, историческите, културните забележителности и правовия ред в Германия. Занятията бяха проведени под формата на лекции, онагледени с презентации, които включваха богат снимков материал, но и любопитни факти за една от най-силните икономически държави не само в Европа, но и в света. Учениците научиха, че Германия е с древна история, датираща от късната бронзова епоха, която е дала на света най-много известни личности в областта на културата, изкуството и науката и, не на последно място, че това е една от най-добрите страни за живеене, обучение и работа в света.

Културната подготовка приключи с тест, чрез който ползвателите на проекта показаха знанията, които са усвоили. Надявам се, че Германия ще ги впечатли не само със забележителностите си, но и с високото ниво на точност, професионализъм и добро планиране.

                                                                                                                                    Елза Божанова 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2102.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес161
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9165
mod_vvisit_counterТози месец15266
mod_vvisit_counterВсичко1752105
В момента има 369 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School