19.04.2024, 21:52 ч.


Културна подготовка за мебелистите по Еразъм+ Печат
Понеделник, 11 Март 2019 19:50


Преди броени дни приключи културната подготовка на учениците от специалност „Производство на мебели“, които в началото на месец юли ще заминат за столицата на Германия - Берлин, за да проведат там производствената си практика. Това ще стане възможно чрез Проект 2018-1-BG01-КА102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“, Професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаса и стъкло“.

Идеята на тази културна подготовка бе бъдещите оператори в мебелното производство да се запознаят с географските, историческите, културните забележителности и правовия ред в Германия. Занятията бяха проведени под формата на лекции, онагледени с презентации, които включваха богат снимков материал, но и любопитни факти за една от най-силните икономически държави не само в Европа, но и в света. Учениците научиха, че Германия е с древна история, датираща от късната бронзова епоха, която е дала на света най-много известни личности в областта на културата, изкуството и науката и, не на последно място, че това е една от най-добрите страни за живеене, обучение и работа в света.

Културната подготовка приключи с тест, чрез който ползвателите на проекта показаха знанията, които са усвоили. Надявам се, че Германия ще ги впечатли не само със забележителностите си, но и с високото ниво на точност, професионализъм и добро планиране.

                                                                                                                                    Елза Божанова







 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School