14.07.2020, 10:21 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Връчване на сертификати по чужд език на учениците от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 01 Март 2019 19:50На 28.02.2019 г. учениците от СПГ „Ал. Константинов“, участващи в проект „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“ получиха сертификати за владеене на чужд език, ниво А1, след проведени езикови подготовки в Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" – Свищов . Проектът се финансира с подкрепата на Европейската комисия чрез ЦЕНТЪР ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ и е на обща стойност 86 654.00 евро.  Една от основните цели на проекта е насърчаване на чуждоезиковото обучение, поради което важна част от предварителните подготовки е изучаването на чужд език на страната-домакин

По проекта са сформирани три групи. Всяка група включва 10 ученици, от които след окончателно класиране се определят 7, които ще проведат триседмични производствени практики в страни от Европейския съюз. За изпълнение на дейностите по проекта училището работи с три партньорски организации от страните-домакини: BERLINK – Германия, TRAINING VISION – Великобритания и SISTEMA TURISMO – Италия.

Първата група е от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение” и включва 7 ученици от 11 клас. Те изучаваха италиански език с водещ лектор  хон. преп. Димитрина Проданова  и ще проведат своята производствена практика в град Римини, Италия през месец юли 2019 г.

Втората група е от професионално направление „Електротехника и енергетика”, професия „Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации”, специалност „Топлотехника – климатична, вентилационна, отоплителна и хладилна техника” и професия „Електромонтьор”, специалност „Електрически инсталации“ и включва 7 ученици от 11а и 12а клас. Те бяха обучавани по английски език от ст. преп. д-р Петър Тодоров и ще проведат своята практика в град Портсмут, Великобритания през месец април 2019г.

Третата група е от професионално направление „Производствени технологии – дървесина, хартия, пластмаси и стъкло“, професия „Оператор в дървообработването”, специалност „Производство на мебели“ и включва 7 ученици от 11а клас.Те бяха обучавани по немски език от водещ лектор хон. преп. Румяна Монева и ще проведат своята практика в град Берлин, Германия през месец юли 2019 г.

Цел на езиковата подготовка е да формира у учениците комуникативни умения по чужд език, които да улеснят общуването както в неформална среда, така и с работодатели и партньори по проекта. В предвидената програма е включено и изучаване на специфичната за съответното професионално направление терминология, което да подпомогне учениците при адаптирането им в реална работна среда. Езиковите си умения те ще прилагат по време на практиката в съответната страна.

Дейностите по проекта бяха представени от инж. Веска Николова – директор на СПГ „Алеко Константинов“. На успешно завършилите доц. д-р Христо Сирашки – Директор на Център за професионално обучение, тържествено връчи сертификатите. Най-добре представилите се ученици в езиковата подготовка получиха грамоти от г-н Петър Тодоров и г-жа Татяна Друмева – секретар на Център за професионално обучение.

Константин Байрактаров
Председател на КПУМ

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

imgp2122_11.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес801
mod_vvisit_counterВчера1618
mod_vvisit_counterТази седмица2419
mod_vvisit_counterТози месец19276
mod_vvisit_counterВсичко1756114
В момента има 280 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School