11.07.2020, 08:26 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Приключи обучението по италиански за ресторантьорите Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 12 Февруари 2019 19:50


На 7.02.2019 учениците от 11б клас в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов”,  които участват в проект 2018-1-BG01-КА102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“ и  обучаващи се в професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение”, приключиха успешно обучението си по италиански език.

За полезността на езиковата подготовка са показателни и отзивите на обучаемите, които споделиха своите впечатления:

Йоана: „Хубаво е да се учат чужди езици и ми харесва проекта, в който се включих. Италианският език е много хубав, пожелавам и на други да го научат.”

Кристияна: „Много ми допадна курса по италиански език. Безкрайно благодаря на всички, отговарящи за подготовката. Материалът е добре подбран и не беше особено трудно. Италианският език  много ми хареса и бих продължила с изучаването му”.

Надя: „Моите впечатления от курса по италиански са прекрасни. Езикът е много хубав. Разбрах, че колкото повече езици научаваме, с толкова култури се запознаваме. Италианският език е прекрасен и интересен. Проведеният езиков курс е изключително полезен. Благодарение на този проект ние научаваме много полезни неща.”

Теодора: „Никога не съм учила този език. Госпожата ни по италиански много ни помогна в изучаването на езика и в усвояването на много нови неща. Беше ми много интересен този курс.”

Цел на езиковата подготовка е да формира у учениците комуникативни умения по чужд език, които ще улеснят общуването както в неформална среда, така и с работодатели и партньори по проекта. В предвидената програма е включено и изучаване на специфичната за съответното професионално направление терминология, което ще подпомогне учениците при адаптирането им в реална работна среда. Езиковите си умения те ще прилагат по време на практиката си в Италия. Обучението  се проведе в Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" – Свищов с водещ лектор  хон. преп. Димитрина Проданова и завърши с четири презентации и сертификационен  изпит (ниво А1).


Константин Байрактаров
Председател на КПУМ
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес543
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7867
mod_vvisit_counterТози месец13968
mod_vvisit_counterВсичко1750807
В момента има 516 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School