16.04.2024, 11:48 ч.


Психолого-педагогическата подготовка Еразъм+ 1 група Печат
Вторник, 26 Юни 2018 08:38


На 20.06.2017г. приключи психолого-педагогическата подготовка на учениците,  които през месец юли ще проведат производствената си практика в Малага, Испания по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо - ориентирано обучение с европейско качество”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” – 1 група.

Обучението беше с продължителност 10 часа. Целта на психолого-педагогическата подготовка е да запознае участниците в мобилността с народопсихологическите особености на испанците, със стила на вербалното и невербалното общуване и форми на поведение в Испания.

Тренингите предоставиха възможност на учениците да усъвършенстват уменията си за работа в екип и да формират такива за бърза и лесна адаптация към среда, различна от тяхната. Проведените ролеви игри имаха за цел да формират у участниците толерантна нагласа към различни култури и езици.

Постигнатото в хода на обучението и демонстрираните от учениците познания и умения ще улеснят процеса на адаптация и общуването им партньорите.

Галя Недялкова












 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School