08.07.2020, 03:12 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Професионална подготовка на техниците по транспортна техника Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 01 Февруари 2018 09:38


Обучението на учениците участващи в проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо ориентирано обучение с европейско качество“ по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“, професия „Техник на автотранспортна техника“, се проведе през периода от 08 до 28 януари 2018 година, съгласно учебната програма и при спазване на графика за провеждане на обучението.

Целта на производствената подготовка бе запознаване с програмата на практиката и условията на работа в сервизите за ремонт на автотранспортната техника в Германия.

Голяма част от подготовката бе проведена под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Наред с малко познатите от текущото обучение на системите за едноточково и многоточково впръскване, HDI common rail /обща рама/ и Pumpe duse /помпа дюза/ се дискутираха и новостите в някои автомобили от групата VAG, предимствата и недостатъците на хибридните автомобили. Отделено бе внимание и на теми, свързани със значението на електронните системи в автомобилите. За някои от учениците бяха новост и съвременните усъвършенствани системи за безопасност, сигурност, управление и комфорт на автотранспортната техника, които се срещат в по-известните марки немски автомобили.

Особен интерес в участниците предизвикаха практическите занятия с компютърната диагностика на автомобила, където имаха възможност сами да се убедят в начина на откриване на неизправностите за даден автомобил, запознаха се с четенето и изтриването на информация за възникнали грешки в контролерите.

Убеден съм, че знанията, придобити по време на професионалната подготовка ще събудят у учениците любопитство, желание и интерес към овладяване и възприемане на новостите в автотранспортната техника.

Илиян Ирманов

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2036.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес183
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2742
mod_vvisit_counterТози месец8843
mod_vvisit_counterВсичко1745682
В момента има 185 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School