20.04.2024, 11:02 ч.


Културна подготовка на преподавателите от гимназията Печат
Събота, 01 Юли 2017 10:38



На 29 и 30 юни 2017г. се проведе културната подготовка на преподавателите от ПГ по лека промишленост и строителство, които през месец септември 2017 година ще бъдат на едноседмично обучение в гр. Валенсия, Испания по проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение".

Целта на културната подготовка беше да се запознаят учителите с Испания като история, география, икономика и култура. В подготовката участваха десетте учители, от които класираните шест ще преминат обучение по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) във Валенсия, където да се срещнат с испански колеги, с които да обменят добри практики.

Преподавателите се разделиха на групи, като всяка група търсеше материали за историята, икономиката и културата на Испания и Валенсия. В края на обучението беше изработена обща презентация, чрез която десетте ползватели на проекта обобщиха наученото за красивия средиземноморски град Валенсия.

През месец септември - в началото на новата учебна година преподавателите, които ще посетят Испания, освен че ще придобият европейски опит в използването на ИКТ при обучението на учениците, ще се насладят и на плажовете и впечатляващата валенсианска архитектура.

инж. Зорница Минчева











 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School