04.07.2020, 13:21 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Културна подготовка на преподавателите от гимназията Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 01 Юли 2017 10:38На 29 и 30 юни 2017г. се проведе културната подготовка на преподавателите от ПГ по лека промишленост и строителство, които през месец септември 2017 година ще бъдат на едноседмично обучение в гр. Валенсия, Испания по проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение".

Целта на културната подготовка беше да се запознаят учителите с Испания като история, география, икономика и култура. В подготовката участваха десетте учители, от които класираните шест ще преминат обучение по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) във Валенсия, където да се срещнат с испански колеги, с които да обменят добри практики.

Преподавателите се разделиха на групи, като всяка група търсеше материали за историята, икономиката и културата на Испания и Валенсия. В края на обучението беше изработена обща презентация, чрез която десетте ползватели на проекта обобщиха наученото за красивия средиземноморски град Валенсия.

През месец септември - в началото на новата учебна година преподавателите, които ще посетят Испания, освен че ще придобият европейски опит в използването на ИКТ при обучението на учениците, ще се насладят и на плажовете и впечатляващата валенсианска архитектура.

инж. Зорница Минчева 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2102.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес874
mod_vvisit_counterВчера1496
mod_vvisit_counterТази седмица8393
mod_vvisit_counterТози месец5412
mod_vvisit_counterВсичко1742251
В момента има 223 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School