15.07.2020, 10:44 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Колеги обучават колеги по ИКТ Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 27 Октомври 2017 11:38След успешно приключилото едноседмично обучение през месец септември 2017г. в град Валенсия, Испания на шест учители от СПГ „Алеко Константинов“ по проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Училищно образование"  преподавателите актуализираха и надградиха знанията и уменията си за използване на ИКТ инструменти в класната стая и споделиха своя професионален опит на останалите колеги от колектива на СПГ „Алеко Константинов“ - Свищов.

През месец октомври шестимата обучени учители проведоха обучения на своите колеги относно прилагането на ИКТ инструменти в класната стая. На обучаемите им бяха представени различни онлайн платформи и приложения като Weebly, Thinglink, Vuvox, Testmoz, Grockit, Wordle, Hohli, Mosaizer, Udemy, LearningApps и др, които са ИКТ инструменти за разработване и представяне на учебно съдържание, за оценяване на резултатите на учениците и възможност за осъществяване на обратна връзка както с ученици, така и с родители. Постави се акцент и върху множеството социални мрежи като начин за подпомагане на формално, неформално и извънкласно обучение. Наблегна се и на интегрирането на i-pad в училищата като иновативно средство за преподаване, учене и оценяване с цел ефективно и качествено обучение.

Успешното прилагане на добри педагогически практики, а именно интегрирането на ИКТ в учебния процес, ще доведе до повишаване мотивацията на учениците за учене; стимулиране творчеството и личностната изява; развиване на критическото мислене на учениците; подобряване на емоционалния микроклимат в класната стая; по-добра обратна връзка на учителя и с ученици, и с родители; по-добра професионална квалификация на учителите, което, от своя страна, ще допринесе за по-високи постижения на учениците и по-високо качество на преподаване и обучение в СПГ „Алеко Константинов“ - Свищов.

Цветелина Петкова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2033.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес730
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица4083
mod_vvisit_counterТози месец20940
mod_vvisit_counterВсичко1757779
В момента има 378 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School