01.12.2021, 01:35 ч.


Банер
Вече сме в Германия ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 24 Март 2014 09:20

За втори път Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов изпълнява международен проект по програма "Учене през целия живот".

На 23 март 2014 г. група от 10 ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов, професия "Ресторантьор" заминаха за Берлин, Германия. Ръководител е г-жа Лиляна Димитрова - учител теоретично обучение в гимназията.

В столицата на една от най-развитите европейски страни учениците ще проведат триседмичната си производствена практика в изпълнение на дейностите по Проект 2013-1-BG1-LEO01-08886 „Немско качество в ресторантьорството” по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот".

Разширяване на професионалните знания и умения за производството и обслужването в ресторанта в реална работна среда и постигане на немско качество в ресторантьорството са приоритетни цели на проекта. Учениците от целевата група са от XI клас, професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”. Те бяха избрани след две предварителни класирания. При първото класиране бяха избрани 12 участници, които преминаха предварителна педагогическа, езикова и културна подготовка. След второто класиране бяха избрани 10 ползватели, които участват в мобилността.

До Германия учениците пътуваха със самолет. Вълнението беше голямо, впечатленията много. След пристигането в Берлин, Германия, групата беше посрещната от представител на немския партньор BERLINK и учениците бяха настанени в хостел Check in Hostel (http://www.check-in-hostel.de/).

Днес учениците бяха разпределени в ресторантите, които посетиха и бяха представени на работодателите и наставниците.

Учениците вече направиха своята първа разходка из Берлин. Те посетиха Бранденбургската врата (http://bg.wikipedia.org/wiki/Бранденбургска_врата), Немския Бундестаг (http://bg.wikipedia.org/wiki/Бундестаг_(Германия)) и Берлинската стена (http://bg.wikipedia.org/wiki/Берлинска_стена). Снимките, които публикуваха в социалната мрежа ни дават само малка представа за красотите и забележителностите на този прекрасен град. С нетърпения чакаме известия за техните кулинарни постижения, както и оценката на техните наставници. Предстои посещение и на други забележителности, с които ще ви запознаем през любопитния поглед на нашите възпитаници.

Пожелаваме им практика, изпълнена с много полета за изява. Нека младите, можещи хора да се докажат като достойни професионалисти!

инж. Веска Николова – ръководител на проекта


Последно променен на Вторник, 25 Март 2014 11:56
 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Изображение

IMGP2008.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес45
mod_vvisit_counterВчера1187
mod_vvisit_counterТази седмица2517
mod_vvisit_counterТози месец45
mod_vvisit_counterВсичко2389069
В момента има 94 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School