12.07.2020, 22:43 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Семинар по проект "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Ценка Петкова   
Вторник, 28 Май 2013 09:01

На 27 май 2013г. се проведе семинар за популяризиране и отчитане на дейностите по Проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика" по секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", програма "Учене през целия живот", изпълнен от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – град Свищов с партньор италианската фирма Sistema Turismo.

Гости на събитието бяха кметът на град Свищов г-н Станислав Благов, заместник-кметът г-н Пламен Александров, г-жа Върбинка Конова – секретар на Общината, г-жа Милена Богданова - Началник отдел "Образование", представители на други училища, културни институции, работодатели, родители, учители, ученици и медии. Модератор на събитието беше г-н Георги Йорданов.

Изявата започна с представяне на проекта от г-жа Веска Николоваръководител на проекта и директор на гимназията. След това продължи с презентация, в която бе проследена цялостната реализация на проекта – идея за кандидатстване, подготовка на документи, подбор на участници за педагогическа, езикова и културна подготовка (ПЕК), провеждане на ПЕК, подбор на участниците в мобилността, провеждане на самата мобилност и отчитане на проекта, представена от г-н Минко Николов - координатор на проекта.

От името на гимназията г-жа Николова поднесе благодарствено писмо на кмета г-н Благов за осигурения транспорт от Свищов до София и обратно на учениците, а той поздрави ползватели, учители и ръководители за успешната подготовка и реализиране на проектните дейности. След това участниците в мобилността Надя Русева, Красимира Йорданова, Мария Емилова и Антоанета Тончева представиха свои презентации, в които изразиха впечатленията си от проведената производствена практика.

В края на събитието г-жа Николова връчи сертификати на ползвателите – сертификат за проведена практика Europass на български и английски език, сертификат за професионална подготовка и сертификат за участие в Проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика". Освен тези сертификати, по време на реализиране на дейностите по проекта, ползвателите са получили сертификат за владеене на италиански език – ниво А2, сертификат за проведената мобилност от компанията, в която са провели производствения си стаж и сертификат от италианския партньор Sistema Turismo. На всички присъстващи бяха раздадени брошури.

След връчването на документите всички присъстващи бяха поканени във фоайето на Община Свищов, където учениците бяха подредили различни традиционни италиански ястия, приготвени от тях по оригинални рецепти. Отзивите за пореден път доказаха, че  възпитаниците на ПГЛПС са млади специалисти, които могат успешно да се реализират както на българския, така и на европейския пазар на труда.

Елена Николаева
Семинарът в снимки тук.

Последно променен на Петък, 31 Май 2013 22:43
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Изображение

IMGP2022.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1681
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица10685
mod_vvisit_counterТози месец16786
mod_vvisit_counterВсичко1753625
В момента има 230 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School