12.07.2020, 22:12 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Младите готвачи от ПГ по ЛПС ще готвят в Италия ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Ценка Петкова   
Сряда, 04 Юли 2012 15:05

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство гр. Свищов за пореден път доказва, че  учителите й са хора професионалисти, стремейки се да подготвят своите възпитаници за реалностите на българския и европейския пазар на труда. Пример за това е спечеления проект „Кулинарно пътешествие-моята европейска практика” по програма  „Учене през целия живот”, секторна програма „Леонардо Да Винчи Първоначално професионална обучение”.

Учениците по професия „Готвач” ще посетят Италия, гр. Римини, където ще проведат практическото си обучение в 5 хотела.

Италианският партньор Sistema Turismo е избран като е отчетен броят на успешно реализираните проекти и след предварително проучване на възможностите му за осигуряване на оптимални условия за провеждане на  производствената практика.

Целта на програмата е разширяване на професионалните знания и умения в производството на кулинарни изделия и придобиване на нови в областта на италианската кухня в реална работна обстановка, подпомагане на личностното развитие и по- добра адаптивност на пазара на труда.

Целевата група, която трябва да бъде сформирана е от 20 ученици от 11 и 12 клас, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки”. Участниците обаче трябва да отговарят на определени условия и критерии, съгласно Проекта.

Преди отпътуването си  участниците ще преминат специален курс на обучение, включващ: езикова, психолого-педагогическа, професионална и културна подготовка.

Предизвикателствата пред младите ни готвачи са много големи, защото резултатите, които трябва да се постигнат са: придобиване на професионални умения за приготвяне на традиционни ястия от италианската кухня, аранжиране на ястия, придобиване на начални езикови познания с акцент усвояване на езикова терминология в областта на туризма на италианския език. Но най-ценното за младите хора е запознаване с културата, традициите и начина на живот и работа в Италия, както и адаптиране в междукултурна среда.

Избраните ученици ще отпътуват в началото на месец април 2013г. за три седмици  и ще бъдат под ръководството на учителите си по професионално обучение - г-жа Ивелина Енчева и г-жа Анета Владимирова.

Пожелаваме им ползотворна подготовка и достойно представяне на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.

И както казват италианците „Чао белисима Италия!”

Елза Божанова

pica1 rimini spaggeti


Последно променен на Петък, 02 Ноември 2012 21:43
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Изображение

IMGP2027.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1648
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица10652
mod_vvisit_counterТози месец16753
mod_vvisit_counterВсичко1753592
В момента има 233 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School