30.03.2023, 11:47 ч.


Изява на клуб "С нож и вилица по света" Печат
Четвъртък, 19 Март 2015 20:57
euro

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

esf

uspeh

На 19.03.2015г. се проведе представителна изява на клуб „С нож и вилица посвета”, сформиран по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” (УСПЕХ) от ученици от 9,11 и 12 клас.

Целта на клуба бе да се запознаем, изучим и усвоим начини и техники за приготвяне и аранжиране на ястия от различни кухни по света. По време на занятията приготвяхме ястия от ливанската, френската, китайската, италианската и традиционната българска кухня, тъй като и ние сме част от света.

Акцентът по време на занятията бе поставен върху изобилието от подправки, които дават характерните черти на отделните кухни и рядко се употребяват в българската.

Участниците в клуба избраха и приготвиха пататник, свинско месо със сладко-кисел сос, пилешки хапки по китайски, лазаня, пилешко месо с четири вида сирена, къбби (ливански кюфтета), чийз кейк и торта с ябълки.

Искрено се надяваме, че представените ястия са ви харесали и ще оцените както усилията, така и желанието ни,  вложени в тяхното приготвяне и аранжиране. Вярваме, че сте се насладили на вкусовете от света.

Изявата беше отразена от кабелна телевизия "Нове ТВ", както и от Ива Кузманова от ателие "Реклама и цифрова фотография" в гимназията, сформиран по същия проект.

Ивелина Енчева,

ръководител на клуба

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School