30.03.2023, 11:27 ч.


Представителна изява на клуб "Фризьорство" Печат
Сряда, 18 Март 2015 18:54
euro

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището

привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

esf

uspeh

На 18.03.2014г. се проведе представителна изява на клуб “Фризьорство”, сформиран по проект BG051PO001-4.2.05-0001 „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” (УСПЕХ), с ръководител г-жа Елена Димитрова, известна в града със своя фризьорски салон “Лени”.

В клуба участваха десет момичета от 9 и 12 клас. Обучението стартира в напълно обновено и оборудвано с необходимите инструменти и уреди помещение в сградата на гимназията. Момичетата се запознаха с история на фризьорството, продукти за грижа за косата, стилизиращи продукти и видове масажни техники. В процеса на работата учениците усвоиха различни техники за подстригване, цялостно боядисване на коса, изработване на кичури с фолио и с шапка, навиване на коса, изработваха ежедневни, официални и екстравагантни прически.

Изявата започна с презентация  за дейностите на клуба и завърши с демонстрация на абитуриентски и официални прически.

Гости на дългоочакваната изява бяха г-н Драгомир Драганов - Началник отдел "Инспектиране и организационно-методическа дейност" - РИО - В.Търново, г-жа Любка Русева - Началник отдел, г-жа Красимира Петкова - главен счетоводител РИО, г-жа Бонка Николова - старши счетоводител РИО - Велико Търново, г-жа Румяна Кузева - директор на ОУ "Филип Сакелариевич", г-жа Веска Николова - директор ПГЛПС, учители, служители и техни съученици от гимназията.

Професията на фризьора изисква не само талант, но и много труд и търпение, за да се овладее. Както във всяка друга професия, така и при тази, за да станеш добър и признат професионалист,  се изисква желание за работа и упоритост, за да се развиваш в кариерата.

Изявата беше отразена от кабелна телевия "Нове ТВ" и от Тургай Руфатов, Ива Кузманова, Нина Ангелова и Айше Станимирова от ателие "Реклама и цифрова фотография" в гимназията, сформиран по същия проект.

Елена Димитрова


 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School