18.04.2024, 14:41 ч.


10 ГОДИНИ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ И СТРОИТЕЛСТВО Печат
Петък, 21 Май 2010 11:31

Празник на училището 2010 г. На 13 май 2010г. с тържествена програма бе отбелязана 10-годишнината от обединението на СПТУ по строителство гр.Свищов и СПТУ по лека промишленост – с. Алеково в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.
Да почетат празника гости бяха г-н Станислав Благов – кмет на община Свищов, г-жа Милена Богданова - началник отдел „Образование”, г-жа Ася Михайлова – експерт отдел „Образование”, г-жа Цветанка Кирова - директор на СОУ „Димитър Благоев”, г-жа Албена Николова – директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”, г-жа Юлия Величкова – помощник-директор в ДТГ „Димитър Хадживасилев” и бивши учители и възпитаници на училището.
Получени са и поздравителни адреси от Община Свищов, СОУ „Николай Катранов”, СОУ „Димитър Благоев”, ДТГ „Димитър Хадживасилев”, Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”.
Тържеството финализира дейностите и мероприятията, проведени през седмицата послучай годишнината на ПГ по ЛПС.
Празникът започна с внасяне знамето на училището и химна на Р България. Приветствени думи отправиха г-н Станислав Благов и директорът на ПГ по ЛПС г-н Иван Иванов.
Водещите припомниха, че учебното заведение е наследник на едно от най-старите сградостроителни училища в региона, отворило врати през далечната 1963 година. С годините то променя своя облик и име, променят се и хората, отдали години на упорит труд за развитието и усъвършенстването му. Но и днес то живее и дава образование и професия на много ученици по професиите „Готвач”, „Строител”, „Електромонтьор”, „Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации”, „Оператор в шевното производство” и „Оператор в дървообработването”.
В този тържествен ден бяха наградени и изявените ученици от гимназията за отличен успех, активна извънкласна дейност и високи спортни постижения. Наградите бяха връчени от г-н Иван Иванов.
Програмата продължи с много музика, песни, танци и забавни сценки, подготвени от учениците на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.
Училището изказва специални благодарности на г-жа Таня Тропчева и г-жа Надя Йорданова, помогнали да се подготвят участниците в мажоретния състав и модерния балет, а също и на възпитаниците на ОДЗ ”Радост” с ръководител г-жа Катя Дойчева, които поднесоха своя поздрав с танца спектакъл „Шопско настроение” и бяха горещо аплодирани от всички.
Тържеството приключи под звуците на българска народна песен, която събра ученици и гости на кръшно хоро.
Приятните емоции, които преживяха всички зрители е доказателство за желанието на участниците да докажат,че в ПГ по ЛПС учат талантливи и способни млади хора, които са бъдещето на България.

Елза Божанова – учител в ПГ по ЛПС

Снимки от събитието вижте в нашата галерия - тук.

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School