24.05.2024, 19:33 ч.


Културна подготовка по Еразъм+ (1, 2, 3 гр.) Печат
Понеделник, 21 Юни 2021 12:03


В началото на месец юни 2021 г. приключи културната подготовка на учениците по специалностите „Кетъринг“, "Автотранспортна техника" и "Компютърна техника и технологии", които в началото на лятото ще заминат за Германия и Италия, за да проведат производствената си практика при спазване на противоепидемичните мерки. Двуседмичният им престой е по проект 2020-1-BG01-KA116-078533 „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение".

Целта на тази подготовка бе ползвателите по проекта да се запознаят с географските, историческите, културните забележителности и правовия ред на тези държави.Занятията преминаха под формата на лекции с презентации, в които бе използван богат снимков материал, но и любопитни факти за едни от най-силните икономически държави не само в Европа, но и в света. Учениците научиха, че това са страни с древна история, особено Италия, която е наследница на най-великата империя през Античността – Римската. Интерес за тях представляваха и постиженията на тези държави в  областта на културата, изкуството и науката.

Културната подготовка приключи с тест, чрез който ползвателите на проекта показаха знанията, които са усвоили. Надявам се, че Германия и Италия ще ги впечатлят не само със забележителностите си, но и със стандарта си на живот и  професионализма в областта на транспортната и компютърна техника, както и в ресторантьорския бизнес.

Елза Божанова 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School