31.07.2021, 14:30 ч.


Банер
Барманството е изкуство Печат
Събота, 11 Март 2017 18:53

В истинността на това твърдение имаха възможност да се уверят ученици от ПГ по ЛПС – Свищов, които взеха участие в бармански workshop на тема „Основни техники и похвати”. Мероприятието се осъществи с любезното домакинство на „Calgary Bar&Food”. Водещ и модератор на събитието бе Калоян Кулев – представител на Българската асоциация на барманите. Основните акценти в workshopа бяха следните: 1. Основи на гостопримеството в професията; 2. Основни техники за наливане и миксиране; 3. Особености на различните работни места и как да ги подредим ефикасно и по какво да се водим; 4. Какво трябва да направим за да приготвим вкусна напитка; 5. Приготвяне на класическа напитка.

Нашите ученици с интерес наблюдаваха демонстрациите и активно се включиха в дискусиите. На финала всеки от присъстващите имаше възможност да дегустира от приготвените коктейли.

Видяното и преживяното амбицира нашите възпитаници да усвояват с интерес барманството, защото то е не само професия, но и изкуство!

Лиляна Димитрова

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2036.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1125
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10306
mod_vvisit_counterТози месец44752
mod_vvisit_counterВсичко2235657
В момента има 314 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School