11.07.2020, 01:28 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Обучение в ПГ по ЛПС Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 08 Юни 2013 17:58

На 7 и 8 юни 2013г. в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведе обучение за повишаване квалификацията на учителите на тема „Портфолио в образованието”. Лектор на семинара беше ас.инж. Здравка Костадинова, преподавател в СУ „Климент Охридски” – ДИУУ гр.София.
Преподавателите от гимназията придобиха практически знания относно видовете портфолио и разработването им в зависимост от предназначението им. Портфо́лио в образованието (на италиански: portfolio - портфейл, папка за документи) — това са събрани образци от документи, фотографии, предмети, сертифицирани достижения, значими работи, отзиви и др., даващи представа за възможностите на съответния преподавател, ученик или училище. 
Създаването на портфолио на учителя позволява да се премине от административна система на оценяване на резултатите от педагогическата дейност към по-обективна система за отчитане на постиженията на учителите в учебната  и извънучебната дейност. Портфолиото е една от формите, които се приближават до реалността и която насочва учителите към самооценяване. Портфолиото на учителя има предимство пред други документи, защото съдържа доказателства за отразените в него събития. Спектърът на дейността на съвременните учители е толкова широк, че е невъзможно да се съберат заедно всички резултати от учебната и извънучебната дейност. В този случай много помага електронното портфолио, което обединява цялостната дейност на учителите и може да представи всички аспекти от неговата дейност.
Втория ден на обучението участниците представиха своите виждания какво трябва да включва професионалното им портфолио.
Преподавателите се разделиха удовлетворени от съвместната работа и си пожелаха по-често да участват в такива интересни и ползотворни обучения.

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2122.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес90
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7414
mod_vvisit_counterТози месец13515
mod_vvisit_counterВсичко1750354
В момента има 238 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School