06.07.2020, 22:17 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Разрешаване на конфликти Печат
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 18 Декември 2012 11:37

obuchenie4На 7 и 8 декември 2012г. в ПГ по ЛПС се проведе обучение по един от най-наболелите проблеми не само за българското образование, но и за обществото като цяло - „Модел за разрешаване на конфликти в училище”. Лектор бе ас. Мирена Легурска, представител на ДИУУ - гр. София.
Занятията преминаха под формата на тренинги. Учителите бяха разделени на няколко екипа и работиха по различни тематични казуси, подготвени предварително от обучителя. Всеки представи свои предложения за решаване на конфликтите, след което г-жа Легурска коментира и обобщи  вижданията от психологическа гледна точка.
Обучението бе необходимо във връзка с нарастващото напрежение и насилие в българското училище, които започват като невинен спор и в някои случаи завършват с физическа разправа. Съвременният български учител трябва да е подготвен за това как да реагира адекватно, когато възниква конфликт, за да се предотврати и избегне агресията между учениците.

Елза Божанова

obuchenie1 obuchenie2 obuchenie3


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2051.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес882
mod_vvisit_counterВчера0
mod_vvisit_counterТази седмица882
mod_vvisit_counterТози месец6983
mod_vvisit_counterВсичко1743821
В момента има 189 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School