28.03.2024, 18:43 ч.


Митко Бялков - учител на годината за 2021 Печат
Понеделник, 05 Юли 2021 07:02

На 25 юни 2021 г. господин Митко Бялков - старши учител по история и география,  получи отличието "Учител на годината" за 2021 г. от Община Свищов.

Г-н Бялков е новатор в работата си и търси пътища за повишаване на квалификацията си. В преподавателската си дейност се стреми да постига качествена подготовка на учениците, което е видимо в резултатите, които те постигат. Той използва иновативни и интерактивни методи на преподаване. В стремежа си да превърне своите възпитаници в активни партньори в образователния процес той разработва електронни уроци и тестове. Г-н Бялков следи новостите в областта на преподаваните от него учебни предмети и се стреми да ги прилага при обучението на учениците. 

Г-н Бялков в продължение на няколко години  подготвя и мотивира ученици за участие в състезанието за средношколци, организирано от Община Свищов по повод Националния празник 3-ти март – „Моята България“. И тази учебна година нашите ученици се представиха достойно и завоюваха второ място в отборното класиране.

Г-н Бялков е учител, за когото добрата професионална подготовка на учениците е кауза. За поредна година чрез ръководения от него клуб по проект Подкрепа за успех“ той се стреми да запали искрата на родолюбието у своите възпитаници, за да се гордеят с българската история.

Галя Недялкова

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School