28.03.2024, 23:06 ч.


Отново на училище Печат
Сряда, 16 Септември 2020 08:18

Има в българския календар една дата, която винаги е очаквана с много трепет и вълнение – 15 септември, когато е стартът на новата учебна година. Съобразявайки се с всички предписания на МОН за опазване живота и здравето на учениците в СПГ „Алеко Константинов“ бе открита новата учебна 2020/2021г.

По традиция тържественият ден започна с химна на Република България и внасяне на знамето на училището. Гост на празника от Община Свищов бе г-н Бедри Алиев – заместник-кмет.

По традиция първите поздравителни слова към най-новите ученици в училище отправи директорът на гимназията г-жа Веска Николова. Тя пожела на учениците от 8 клас да бъдат амбициозни, дръзки и непримирими в постигането на всичките си мечти, а на учителите - здраве, духовни сили и упоритост, за да се борят с трудностите и предизвикателствата на новото време.

Поздравителни адреси бяха получени от г-жа Милена Дамянова – Председател на Комисията по образование и наука в 44-то НС, д-р Станислава Стоянова – народен представител от ПП „Герб“и член на Комисията по образование и наука в 44-то НС, политическа партия „Герб“, РУО - Велико Търново, Община Свищов, д-р Кристиян Кирилов – Председател на Общинския съвет, гр. Свищов, г-жа Нели Николова – координатор на проект „Амалипе“.

От името г-н Генчо Генчев – кмет на Община Свищов, поздравителен адрес прочете г-н Бедри Алиев.

Най-вълнуващ този ден бе за учениците, които за първи път прекрачиха прага на СПГ „Алеко Константинов“ – осмокласниците. Те бяха приветствани и от Татяна Илиева, ученичка в 12 клас.

Под звуците на школския звънец най-младите ученици на СПГ влязоха в сградата на училището за първия си час на класа.

Нека новата учебна 2020/2021 година да бъде здрава, мирна и спокойна!

На добър час!

Елза Божанова

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School