08.07.2020, 03:58 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Не яж боклуци, яж зеленчуци Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 18 Май 2019 08:52

„Не яж боклуци, яж зеленчуци” – това мото събра на 17 май 2019 г. малки и големи в зала 1 на Община Свищов. По идея на отдел „Образование” към Общината и Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” бе организирано образователно занимание, като част от Националната кампания „Ден на революция в храненето”. Учениците от професия „Готвач” и „Ресторнтьор” бяха поканили децата от 3-тите подготвителни групи на детсктиге градини в града да се запознаят заедно за ползите от плодовете и зеленчуците и да майсторят здравословни изделия от тях.

Малчуганите бяха нетърпеливи и щастливи от очакващото ги събитие. В началото те изгледаха занимателно филмче, което им показа непознати за тях страни на плодовете и зеленчуците. След това с помощта на каките и батковците от професионалната гимназия направиха плодови и зеленчукови шишчета, плодова салата, зеленчукови пънчета с хумус и зеленчукови хапки.

Малчуганите освен, че бяха много изпълнителни и сръчни, пригласяха на детсктие песнички, които огласяха залата. Всички деца готвиха, пяха и се забавляваха. С наслада хапнаха приготвените вкусотии и отнесоха със себе си приятните емоции от изминалия ден.

На добър час в здравословното хранене, мили деца!

Лиляна Димитрова
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2051.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес232
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2791
mod_vvisit_counterТози месец8892
mod_vvisit_counterВсичко1745731
В момента има 220 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School