28.03.2024, 21:23 ч.


Не яж боклуци, яж зеленчуци Печат
Събота, 18 Май 2019 08:52

„Не яж боклуци, яж зеленчуци” – това мото събра на 17 май 2019 г. малки и големи в зала 1 на Община Свищов. По идея на отдел „Образование” към Общината и Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” бе организирано образователно занимание, като част от Националната кампания „Ден на революция в храненето”. Учениците от професия „Готвач” и „Ресторнтьор” бяха поканили децата от 3-тите подготвителни групи на детсктиге градини в града да се запознаят заедно за ползите от плодовете и зеленчуците и да майсторят здравословни изделия от тях.

Малчуганите бяха нетърпеливи и щастливи от очакващото ги събитие. В началото те изгледаха занимателно филмче, което им показа непознати за тях страни на плодовете и зеленчуците. След това с помощта на каките и батковците от професионалната гимназия направиха плодови и зеленчукови шишчета, плодова салата, зеленчукови пънчета с хумус и зеленчукови хапки.

Малчуганите освен, че бяха много изпълнителни и сръчни, пригласяха на детсктие песнички, които огласяха залата. Всички деца готвиха, пяха и се забавляваха. С наслада хапнаха приготвените вкусотии и отнесоха със себе си приятните емоции от изминалия ден.

На добър час в здравословното хранене, мили деца!

Лиляна Димитрова








 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School