08.07.2020, 03:53 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Празник на ПГ по ЛПС Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 17 Май 2011 19:28

danceНа 12.05.2011 г. ПГ по лека промишленост и строителство отбеляза 11 години от сливането на СПТУ по лека промишленост – с. Алеково и СПТУ по строителство – гр. Свищов. Изразът „Съединението прави силата” е актуален и днес.

Тържеството бе проведено в салона на училището и бе съпроводено с богата програма. Освен наши възпитаници, децата от ЦДГ „Радост” и ученици от ДТГ „Д. Хадживасилев” зарадваха зрителите с талантливите си музикални умения. Възпитаниците на ПГ представиха театрални постановки, пресъздаващи училищния живот. За финал учениците се изявиха с  модно ревю и  колекция, изработена от тях. Отличените възпитаници бяха наградени с предметни награди, включително и училищен вестник, който се издава всяка учебна година.

Празникът уважиха представители на:   ОУ „Ф. Сакелариевич”, ПГ „Проф. д-р А. Златаров”, ЦДГ „Радост”, СОУ „Д. Благоев”, ДТГ „Д. Хадживасилев”, кмет на с. Хаджидимитрово, кмет на с. Царевец, кмет на гр. Свищов и РИО – гр. В. Търново.

Директорът на ПГ по ЛПС инж. В. Николова подчерта, че училището е „място, където не просто се обучават ученици, а се изграждат характери, създават се приятелства за цял живот, възпитават се качества.”

Ние, учителите на гимназията насърчаваме младите хора да имат благородни амбиции и безкористни взаимоотношения. Те са ученици, които умеят да пишат есета по литература и да побеждават съперниците си в спортните двубои. На тях може да се разчита, защото кълновете на творческото мислене са създадени. Тези резултати ни дават стимул да поддържаме и днес буден възрожденския дух в образованието.

Нека възпитаваме и изграждаме  високи идеали, вяра в общочовешки ценности и творчески потенциал.

 

Веселина Владимирова – учител по български език и литература

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2027.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес225
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2784
mod_vvisit_counterТози месец8885
mod_vvisit_counterВсичко1745724
В момента има 216 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School