11.07.2020, 00:55 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Приключи мобилността във Великобритания Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 20 Април 2016 12:45На 16 април 2016г. приключи мобилността във Великобритания на групата от 7 ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов. Учениците, участващи в проект 2015-1-BG01-KA102-014102 „ЕВРОПЕЙСКИ ОПИТ ЗА КАЧЕСТВЕНО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ" по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" за професионално направление "Електротехника и енергетика", са от 11 и 12 клас. В гр. Портсмут те проведоха своята двуседмична производствена практика.

След пристигането си в България, учениците споделиха своите впечатления от проведената мобилност. Проектът обогати учениците с придобитите знания за приложението на възобновяемите енергийни източници /ВЕИ/ в борбата срещу замърсяването на околната средa. Те надградиха своите знания за принципа на действие, работните процеси, елементи и съоръжения от инсталации за производство на енергия от ВЕИ. Запознаха се със законодателството и бизнесът с рециклирането в Обединеното Кралство и приложението на соларни панели – изкуствен интеллект. Осъществиха професионална визита във фирма за рециклиране на лаптопи. Возиха се на лодка като по време на разходката коментираха използването на морсите и речни хидроизточници като възобновяеми източници на енергия.

На професионалните семинарии те придобиха знания, умения и опит при направа на свои блогове, в които публикуваха наученото за слънчевата, вятърната и геотермалната енергия. На 15 април учениците представиха своите блогове, с което си повишиха професионалното и личното си самочувствие.

Много са впечатленията от културната визита в столицата на Великобритания - Лондон. Учениците присъстваха на смяната на караула пред Бъкингамския дворец. Чуха звъна на Биг Бен - най-прочутият часовник на света. Снимаха се пред. Уестминстърският дворец, в който се провеждат заседанията на Британския парламент: камарата на лордовете и камарата на общините. Видяха Лондонското око, което е 137-метровото виенско колело. Разходиха се край река Темза, минавайки край Тауър Бридж и Блекфрайърски мост и Уестминстърски мост. Отдъхнаха си в един от парковете на Лондон.

За да представи резултатите от проекта, Професионална гимназия по лека промишленост и строителство и екипът за управление на проекта ще организира семинар, където широката общественост да се запознае с проведената мобилност и резултатите от нея.

инж. Зорница Минчева
ръководител на групата

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2084.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес53
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7377
mod_vvisit_counterТози месец13478
mod_vvisit_counterВсичко1750317
В момента има 224 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School