11.07.2020, 07:01 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Заключителен семинар по проект „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството” Печат
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 30 Септември 2015 19:45
На 30 септември 2015г., в зала №1 на Община Свищов, се проведе заключителен семинар за популяризиране и отчитане на дейностите по Проект 2014-1-BG01-KA102-000842 „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството“ по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор Професионално образование и обучение” Проектът е изпълнен от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – гр. Свищов с партньор ESMOVIA - гр. Валенсия, Испания.

Семинарът бе проведен с присъствието на ученици и учители от ПГЛПС, родители, представители на други учебни заведения, работодатели и наши съграждани.

Едни от основните цели на проекта бяха: разширяване на професионалните знания и умения за производството и обслужването на ресторанта в реална работна среда и подпомагане на личностното развитие, пригодността за заетост на ползвателите и по-добрата им адаптивност на европейския пазар на труда.

Изявата започна с представяне на проекта от г-жа Ценка Петкова с презентация, в която бе проследена цялостната реализация на проекта – подбор на участници за педагогическа, езикова и културна подготовка, провеждането й, подбор на участниците в мобилността, провеждане на самата мобилност и отчитане на проекта.

След това участниците в мобилността Велислава Великова и Кристина Кръстева представиха своя презентация, в която изразиха впечатленията си от проведената производствена практика.

Г-жа Станка Койнова официално връчи сертификатите на ползвателите –сертификати от ПГЛПС - гр. Свищов за професионална и културна подготовка и за участие в мобилността. Всички ученици получиха и сертификат Europass мобилност на български, английски и испански език. Освен тези сертификати, учениците получиха и сертификат от испанската компания, в която e проведена производствената практика и сертификат за стаж от партньора - ESMOVIA, Испания.

Впечатленията си по време на провеждане на мобилността сподели и г-жа Ивелина Енчева – придружаващ учител.

Г-жа Лиляна Димитрова – преподавател в ПГЛПС - гр. Свищов представи новия спечелен проект за мобилност „Европейски опит за качествено професионално образование и обучение”, по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор Професионално образование и обучение”. В изпълнение на проекта се предвижда реализиране на две мобилности, включващи две целеви групи. Първата група са 7 ученици от професионално направление „Хотелиерствио, ресторантьорство и кетеринг”, които ще проведат двуседмична производствена практика в гр. Римини, Италия през м. юли 2016г. Втората група включва 7 ученици от професионално направление „Електротехника и енергетика”, които ще заминат за гр. Портсмут, Великобритания за двуседмична производствена практика през м. април 2016г.

Във фоайето на Община Свищов ползвателите по проекта „Средиземноморска кухня – испанският опит в ресторантьорството“ бяха подредили различни традиционни испански ястия, приготвени от тях по оригинални рецепти.

Отзивите за пореден път доказаха, че възпитаниците на ПГЛПС – гр.Свищов са млади специалисти, които могат успешно да се реализират както на българския, така и на европейския пазар на труда.

инж. Ценка Петкова
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2020.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес454
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7778
mod_vvisit_counterТози месец13879
mod_vvisit_counterВсичко1750718
В момента има 239 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School