31.07.2021, 15:23 ч.


Банер
Сертификати по испански език Еразъм+ 1 група Печат
Петък, 16 Март 2018 09:38


Езиковата подготовка на класираните учениците от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” от XI б клас, професионално направление Хотелиерство, ресторантьорство и кетеринг, професия Ресторантьор, специалност Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения, приключи с връчване на сертификати на 15.03.2018г.

Езиковата подготовка ще даде възможност на учениците успешно да се справят с предизвикателствата на новата работната среда в Малага, Испания по време на триседмичната си производствена практика по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо-ориентирано обучение с европейско качество” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение” с придружаващ учител г-жа Анета Владимирова.

Обучението включи изучаване на испански език, ниво А1 - развитие на комуникативните умения и усвояване на специализирана терминология в областта на ресторантьорството. То се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА „Д. А. Ценов” - гр. Свищов и завърши през месец февруари 2018 година със сертификационен изпит.

На успешно завършилите доц. д-р Христо Сирашки – Директор на Центъра, тържествено връчи сертификатите. Оценката от езиковата подготовка е един от критериите, по които ще бъде направено второто класиране за подбор на ползватели.

Гости на събитието бяха учители, служители и ученици от гимназията.

Дейностите по проекта бяха представени от инж. Веска Николова – ръководител на проекта.

Освен от Директора на ЦПО и Директора на гимназията, учениците бяха поздравени за постигнатите резултати и от своя лектор - преподавателя по испански език д-р Александрина Александрова. Най-изявените от тях Гергана Божанова, Антоанета Атанасова и Константин Симеонов получиха и грамоти за отличните си постижения от СА „Д. А. Ценов” - гр. Свищов.

И този път учениците от гимназията доказаха, че за младите и способни хора няма непостижими неща.

Събитието беше отразено от кабелна телевизия „Видеосат”.

инж. Ценка Петкова

<


 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2036.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1168
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10349
mod_vvisit_counterТози месец44795
mod_vvisit_counterВсичко2235700
В момента има 463 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School